Nazareth 2009-2010. A brief history - Een kleine geschiedenis.

ENG

At the beginning of 2009 I learned that the Maastricht district of Nazareth, where I myself and my family lived for 7 years, would be renovated and partially demolished. That's how I came up with the idea of a photo project in which I wanted to focus on the people from this neighborhood. After all, the social composition and appearance of the neighborhood would quickly change or even disappear. Housing association Woonpunt provided me with an empty house that I furnished as a photo studio. People could walk in here freely to have their portraits taken. Interviews with residents were also conducted there. I also took pictures at and in people's homes. Thus, a time document of Nazareth for the period 2009/2010 has been created.

NL

Begin 2009 hoorde ik dat de Maastrichtse wijk Nazareth, waar ikzelf en mijn gezin 7 jaar woonden, gerenoveerd en gedeeltelijk gesloopt zou worden. Zo kwam ik op het idee van een fotoproject waarin ik me wilde focussen op de mensen uit deze buurt. De sociale samenstelling en uitstraling van de buurt zou immers snel veranderen of zelfs verdwijnen. Woningcorporatie Woonpunt bezorgde mij een leegstaand huis dat ik inrichtte als fotostudio. Mensen konden hier vrij inlopen om een portret te laten maken. Ook zijn er interviews afgenomen met bewoners. Ik heb ook foto's gemaakt bij en in de huizen van mensen. Zo is er een tijdsdocument van Nazareth voor de periode 2009/2010 ontstaan.